Slovenky získali striebro v hliadkach K1 do 23 rokov

21.07.2023 Celý región

Bratislava 20. júla (TASR) - Slovenské reprezentantky vo vodnom slalome získali vo štvrtok striebro v 3xK1 na MEJ a do 23 rokov v Čunove. Soňa Stanovská, Zuzana Paňková a Ivana Chlebová skončili o 1,43 sekundy za víťazným Francúzskom.

Slovenky boli pôvodne prvé a mieri k premiérovému titulu od roku 2021. Jury však Francúzkam dodatočne odpočítala dve trestné sekundy. "Za nami ešte štartovalo mnoho dievčat. Vedeli sme však, že to bola dobrá jazda a môže to byť dobrý výsledok. V tom čase sme boli prvé, potom odpísali Francúzkam jeden ťuk. Zlato je vždy super, najmä na domácej vode, ale ani zo striebra nie sme sklamané. Treba byť vďačný za všetko," povedala po pretekoch Stanovská.

Na kanáli v Čunove bojovali o triumf len tieto dve hliadky, tretie Slovinsko stratilo 4,88 sekundy. Práve to malo spolu s domácimi pretekárkami najmenší počet trestných sekúnd - Slovenky urobili len jednu chybu na tretej bránke. "Jazda mi prišla v pohode, bola uvoľnená a taká, akú sme chceli. Po klesnutí na druhé miesto prišlo sklamanie, ale som vďačná. Doma bola radosť ešte silnejšia," opísala svoje pocity Chlebová.

Menej sa darilo Slovákom, hliadka v zložení Iľja Buran, Matej Blaščík a Filip Stanko obsadila deviate miesto. Spravili dve chyby a na víťazné španielske trio Pau Echaniz, Miquel Trave a Alex Goni stratili 9,30 sekundy. Pódium doplnili Francúzsko a Veľká Británia.

MEJ - do 23 rokov:

3xK1 - finále do 23 rokov:

ženy:

1. Francúzsko (Doriane Delassusová, Eva Pietrachová, Coline Charelová) 102,80 s (4), 2. SLOVENSKO (Ivana Chlebová, Soňa Stanovská, Zuzana Paňková) +1,43 (2), 3. Slovinsko (Eva Alina Hočevarová, Lea Novaková, Sara Belingarová) +4,88 (2)

muži:

1. Španielsko (Pau Echaniz, Miquel Trave, Alex Goni) 90,35 s (0), 2. Francúzsko (Anatole Delassus, Vincent Delahaye, Leo Vuitton) +0,06 (2), 3. Veľká Británia (Ben Haylett, Sam Leaver, David Paterson) +3,67 (2), ... 9. SLOVENSKO (Iľja Buran, Matej Blaščík, Filip Stanko) +9,30 (4)
 

Vyberte región